Світоліна виграла перший матч після повернення у великий теніс

Світоліна виграла перший матч після повернення у великий теніс

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна виграла свій перший матч після повернення у великий теніс. На турнірі WTA60, що проходив у Швейцарії, українка обіграла румунську тенісистку Елену Габріелу Русу. Про це повідомляє Суспільне.

Перший сет поєдинку продовжувався 36 хвилин. Світоліна змогла зробити єдиний брейк у дев'ятому геймі (за рахунку 4:4), а потім подала на сет - 6:4. У наступний сет Світоліна зробила два брейки (двічі брала подачу суперниці), виграла останні чотири гейми та забрала партію з рахунком 6:2. При подачі на матч українська тенісистка змогла закрити гру з п'ятого матчболу.

Наступний поєдинок Світоліна проведе з бельгійкою Александрою Ігнатік.

Нагадаємо, 28-річна Еліна Світоліна перервала свою кар'єру через вагітність. Тенісистка не грала трохи більше року. Поєдинок з Русу став для українки другим після повернення у спорт.

Крім того Еліна Світоліна є амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24, створення якої ініціював Президент України Володимир Зеленський.

Як раніше повідомляли "Ми-Україна", Федерація тенісу України проти бойкоту українськими гравцями усіх міжнародних турнірів, до яких допустили росіян та білорусів. Свою позицію Федерація аргументувала тим, що бойкот Україною міжнародних змагань стане санкцією не лише проти агресорів, однак і проти українців. У Федерації вважають, що українські спортсмени не повинні уникати битв з російськими та білоруськими спортсменами, а навпаки мають грати і перемагати.

Головне