Суперник Ердогана на виборах обвинуватив його у плазуванні перед Кремлем

Суперник Ердогана на виборах обвинуватив його у плазуванні перед Кремлем

Лідер Народно-республіканської партії Туреччини та кандидат у президенти Кемаль Киличдароглу заявив, що не збирається програвати у другому турі виборів, щоб не віддати країну у руки "фальшивого світового лідера" Реджепа Тайїпа Ердогана.

Відповідну заяву він озвучив у відеозверненні, яке опублікував у своєму Twitter.

"Ми не залишимо нашу батьківщину фальшивому світовому лідеру, який ще вчора був співголовою "Великого Близького Сходу", а тепер орієнтується на росію, у двері якої він, схилившись, шкрябається", - наголосив Киличдароглу.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1658802971503652866

Символічно, що звернення записано на тлі портрета засновника сучасної Туреччини Кемаля Ататюрка. Ердогана часто обвинувачують у відході від його принципів.

Як відомо, напередодні, 16 травня, Ердоган заявив, що не змінюватиме політику стосовно рф, Сполучених Штатів та інших країн у разі повторного переобрання.

Нагадаємо, 12 травня Киличдароглу обвинуватив росію у втручанні у на той момент прийдешні вибори глави держави в країні. Він наголосив, що Москва має “прибрати руки” від Анкари для продовження “дружби”.

Вибори президента Туреччини пройшли 14 травня. Жоден з кандидатів не набрав більш як 50% голосів, а тому в країні оголосили другий тур.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 17 травня Ердоган повідомив про продовження "зернової угоди". Про це, за його словами, разом домовилися Україна, Туреччина, ООН та росія. Експорт українського зерна Чорним морем відбуватиметься ще як мінімум два місяці.

Головне