Суд визнав законним арешт Стрєлкова

Суд визнав законним арешт Стрєлкова

Московський суд 29 серпня визнав законним арешт Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) у справі щодо закликів до екстремістської діяльності.

Про це пише пресслужба суду.

Провину в злочині, що інкримінується, він не визнає.

21 липня російські правоохоронці  затримали Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Співробітники правоохоронних органів забрали Стрєлкова з дому сьогодні близько полудня. У його квартирі співробітники Слідчого комітету проводять обшук.

За попередніми даними, затримання проводилося за заявою колишнього співробітника ПВК “Вагнер”.

Тоді його дружина Мирослава Регінська заявила, що Гіркіну висунуто звинувачення за статтею 282 КК рф (екстремізм). Максимальна санкція статті 20 років увʼязнення.

“Сьогодні приблизно об 11:30 до нас приїхали представники слідчого комітету. Мене в цей час удома не було. Незабаром, за словами консьєржа, вони вивели мого чоловіка під руки і відвезли у невідомому напрямку. Про місцезнаходження чоловіка мені нічого невідомо, на зв’язок він не виходив. У момент затримання мене вдома не було”, – йдеться у дописі.

Довідка.

Ігор Гіркін або ж Стрєлков – ексспівробітник ФСБ і колишній міністр оборони самопроголошеної “ДНР”.

Правоохоронні органи України відкрили проти Гіркіна справи за тероризм, порушення суверенітету та територіальної цілісності України, тортури та навмисні вбивства, порушення законів і звичаїв війни.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України гарантує виплату 100 тисяч доларів за передачу Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти використовують ЗАЕС як майданчик для здійснення обстрілів і склад зброї.

Головне