Суд відправив екснардепа Микитася під домашній арешт

Суд відправив екснардепа Микитася під домашній арешт

Вищий антикорупційний суд вирішив відправити колишнього нардепа Максима Микитася під домашній арешт. Його та ще п'ятьох осіб підозрюють у зловживанні владою та незаконному заволодінні 307 мільйонами гривень.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Прокурор вимагав підтримати запит на тримання Микитася під вартою, і встановити заставу в сумі 134 мільйони гривень. Проте суд вирішив застосувати щодо нього домашній арешт та наклав на нього обов'язок носити електронний браслет.

Микитась є фігурантом в кількох корупційних справах, включаючи справу про привласнення коштів Міністерства оборони. У 2018 році Міністерство оборони планувало побудувати захищені склади для зберігання ракет і боєприпасів Збройних Сил України та уклало відповідні контракти на 3 мільярди гривень з компаніями, які були пов'язані з Максимом Микитасем.

Микитась та його спільники намагалися здійснити незаконний захоплення частини цих коштів, порушуючи законодавчі обмеження. Для цього вони залучили офіцерів Збройних Сил України для ухвалення змін до урядових постанов, які дозволяли оплату 80% авансом замість 30%.

Протягом листопада-грудня 2018 року Міністерство оборони переказало на рахунки, які контролював Микитась, понад 307 мільйонів гривень. Однак будівництво об'єкта так і не розпочалося, і виділені кошти були виведені на рахунки інших компаній, пов'язаних з обвинуваченими.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, українські війська продовжують наступальні операції поблизу Бахмуту. 5 листопада вони досягли успіхів на заході Запорізької області та на лівому березі Херсонської області.

Головне