Суд продовжив Шуфричу запобіжний захід до 9 лютого

Суд продовжив Шуфричу запобіжний захід до 9 лютого

Суд продовжив народному депутату від забороненої партії "ОПЗЖ" Нестору Шуфричу запобіжний захід ще на два місяці, до 9 лютого 2024 року. Він перебуває під вартою.

Про це повідомив адвокат Олександр Тананакін у коментарі виданню "Суспільне". За його словами, захист Шуфрича вже готує апеляцію, щоб оскаржити рішення суду про продовження тримання під вартою.

Раніше Нестору Шуфричу 15 вересня було повідомлено про підозру в державній зраді. СБУ спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність нардепа. За місцями проживання фігуранта та у його близького оточення провели щонайменше 45 обшуків. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва у п'ятницю ввечері, 15 вересня, обрав запобіжний захід народному депутату Нестору Шуфричу, якого звинувачують у державній зраді. Нардеп мав 60 діб перебувати під арештом без права внесення застави. Тоді адвокати також заявляли, що подадуть апеляцію.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада затвердила депутата Ярослава Юрчишина від фракції "Голос" на посаду очільника Комітету зі свободи слова. Відомо, що Юрчишин замінив посаду арештованого за підозру у державній зраді Нестора Шуфрича.

Головне