Суд оголосив вирок п’ятьом "беркутівцям" за масовий розстріл на Майдані

Суд оголосив вирок п’ятьом

Бійців "Беркута" визнали винними у розстрілах на Майдані, проте нікого не арештували. Про це пишуть у ВВС News.

Суддя Святошинського райсуду Сергій Дячук оголосив вирок суду присяжних. Згідно з ним, бійці київської роти "Беркуту" Сергій Зінченко, Павло Аброськін і Олег Янішевський визнані винними у вбивстві людей.

Олега Янішевського також визнали винним у вбивстві та тілесних ушкодженнях із необережності. Однак суд звільнив його від покарання за цією статтею у звʼязку з закінченням строків давності.

Зінченко та Аброськін отримали по 15 років ув'язнення, а Янішевський – довічне. Їх звільнили з-під варти в грудні 2019 в рамках обміну полоненими з росією. 

"Беркутівців", які залишились в Україні, а саме Сергія Тамтура й Олександра Марінченка, виправдали.

Нагадаємо, російські війська в ніч проти 18 жовтня здійснили шість ракетних ударів по території міста Запоріжжя. Вид ракет, які використали під час атаки на Запоріжжя, наразі встановлюється.  Троє людей вважаються безвісти зниклими. Внаслідок атаки пошкоджено вісім квартир.

Ракета влучила у багатоквартирний будинок у центрі міста, зруйновано під’їзд з 5 по 3 поверхи, розповіли у ДСНС. Рятувальники підтвердили, що в результаті терористичної атаки загинули двоє людей, ще троє – травмовані.

Пізніше поліцейські показали відео порятунку постраждалого з-під завалів у Запоріжжі.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетні удари окупантів по Запоріжжю. Він заявив, що  "російський терор має програти".

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Дніпропетровщині затримали шпигуна кремлівського "воєнкора" Татарського.

 

 

 

 

Головне