Суд арештував землі дружини Медведчука на понад 300 млн грн

Суд арештував землі дружини Медведчука на понад 300 млн грн

Суд арештував земельні ділянки Оксани Марченко, дружини лідера забороненої проросійської партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука. Йдеться про арешт майна на понад 303 мільйони гривень, інформує Офіс Генерального прокурора України.

За даними ОГПУ, Бориспільська окружна прокуратура подала клопотання про арешт земельних ділянок лісогосподарського призначення площею 9,5 га і цілісний майновий комплекс – базу мисливства та спортивно-любительської ловлі площею 3021 кв м. Суд дане клопотання підтримав.

"Мова йде про земельні ділянки з майновим комплексом, що знаходяться у власності та користуванні товариств, фактичними кінцевими бенефіціарними власниками яких є дружина екснародного депутата – лідера забороненої в Україні партії "ОПЗЖ", а також ексміністр доходів і зборів часів президента-втікача. Колишній міністр переоформив компанію-власника майна на третіх осіб", - зазначили у Офісі Генпрокурора.

Як наголосили у відомстві, наразі триває процедура прийняття арештованого майна Марченко в управління АРМА. 

Нагадаємо, раніше Оксану Марченко оголосили у розшук.  За даними Міністерства внутрішніх справ, вона переховується від органів досудового розслідування. Дружину Віктора Медведчука звинувачують у фінансуванні дій, вчинених з метою повалення конституційного ладу або захоплення державної влади в Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ арештувала активи Оксани Марченко, яка є дружиною Віктора Медведчука на суму майже 740 мільйонів гривень. Арешт активів вбереже їх від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави. 

Головне