Стрєлкову-Гіркіну винесли вирок: скільки сидітиме

Стрєлкову-Гіркіну винесли вирок: скільки сидітиме

Московський суд 25 січня засудив Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) до чотирьох років позбавлення волі у справі щодо закликів до екстремістської діяльності.

Найближчі роки званий "ексміністр ДНР" проведе в колонії загального режиму.

Сам засуджений свою провину не визнає. Адвокат Стрєлкова Гаджі Алієв анонсував оскарження вироку, оскільки сторона захисту вважає його "несправедливим". Дружина терориста Мирослава Регінська проголосила свого чоловіка "політв'язнем".

На додачу, суд на три роки заборонив Стрєлкову адмініструвати інтернет-ресурси. Час, проведений ним у СІЗО, буде включено до строку позбавлення волі.

Сам сьогоднішній судовий процес відбувався у закритому режимі, хоча сам підсудний наполягав на його відкритті для ЗМІ.
 
Нагадаємо, Стрєлкова було затримано 21 липня 2023 року, правоохоронці забрали його з дому. Йому було висунуто звинувачення за статтею 282 КК рф (екстремізм). Максимальна санкція статті 20 років увʼязнення. 29 серпня Московський суд визнав арешт Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) законним.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні Гіркін заявив про свої плани на президентське крісло рф. Серед власних "переваг" він вказав "компетентність у воєнній справі", "недовіру світовим політикам", те, що "він зовсім недобрий", на відміну від Путіна. А також "відсутність друзів серед мільйонів та мільярдерів" й "неможливість набридати країні 20 років".

Ігор Стрєлков (справжнє ім'я - Ігор Гіркін) - є ексспівробітником ФСБ рф і колишнім міністром оборони самопроголошеної “ДНР”. Він є одним із винуватців збиття малазійського авіалайнера рейсу MH17, внаслідок якого загинуло 298 осіб, за що був заочно засуджений до довічного ув'язнення в Нідерландах. Правоохоронні органи України відкрили проти Гіркіна справи за тероризм, порушення суверенітету та територіальної цілісності України, тортури та навмисні вбивства, порушення законів і звичаїв війни.

Головне