Стефанішина про початок переговорів щодо вступу України в ЄС: Ми готові до цього рішення

Стефанішина про початок переговорів щодо вступу України в ЄС: Ми готові до цього рішення

Україна готова до рішення Єврокомісії стосовно питання вступу в ЄС. Про це заявила віцепрем'єрка з євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Я перебуваю у Брюсселі і проводжу перемовини з певними державами-членами, з Європейською комісією щодо майбутнього звіту Єврокомісії про розширення, який дасть оцінку саме рекомендаціям (щодо вступу України в ЄС, - ред.). Це основний і найважливіший документ. І найважливіше рішення перед ухваленням рішення про початок перемовин. З нього буде випливати, наскільки Україна готова до цього. Ми впевнені, що Україна готова до цього рішення. Це важливо", - зазначила Стефанішина.

Разом з тим вона додала, що Україна багато зробила, імплементуючи політичні рекомендації для вступу в ЄС.

"Але що найважливіше - буде оцінка по інших країнах, західно-балканських країнах, по Молдові, по Грузії. І, власне, ми маємо розуміти, що рішення буде прийматися з усього комплексу питань", - пояснила Ольга Стефанішина.

Як повідомляли "Ми-Україна", Україна вже виконала дві із семи умов для початку переговорів про членство в Європейському Союзі.

Головне