Стало відомо, чому Джонсон йде з британського парламенту

Стало відомо, чому Джонсон йде з британського парламенту

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку з посади депутата через скандал з вечірками під час локдауна, інформує BBC.

Екс-прем’єр Британії ухвалив рішення відразу після отримання звіту Комітету з питань привілеїв Палати громад, що мав встановити, чи свідомо Джонсон вводив депутатів в оману, даючи раніше свідчення про вечірки на Даунінг-стріт у справі, відомій як Partygate.

“Мета Комітету з питань привілеїв від самого початку полягала в тому, щоб звинуватити мене незалежно від фактів”, - зазначив Джонсон.

Він додав, не надано жодного доказу, колишній прем’єр-міністр свідомо чи через необережність ввів Палату громад в оману.

"Вони досі не надали жодного доказу того, що я свідомо чи через необережність ввів Палату громад в оману", - наголосив Джонсон.

Зазначається, що міжпартійний комітет депутатів завершить своє розслідування в понеділок, 12 червня.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський призначив нових голів Сумської та Луганської обласних військових адміністрацій.

Як писав “Ми-Україна” раніше, кабінет Міністрів України 7 квітня підтримав призначення нового голови Київської обласної державної адміністрації. На посаду було обрано Ярослава Кравченко.

Головне