США знищили кораблі хуситів у Червоному морі

США знищили кораблі хуситів у Червоному морі

Американські військові знищили два надводних кораблі та одну радіолокаційну станцію, що належали підтримуваним Іраном хуситам у Червоному морі на території Ємену.

Про це повідомило Центральне командування США (USCENTCOM).

За даними армії США, ці два надводних кораблі (USV) та радіолокаційна станція становили безпосередню загрозу для сил США та коаліції, а також для торговельних суден у регіоні.

"Ці дії були здійснені з метою захисту свободи судноплавства та забезпечення більшої безпеки в міжнародних водах", - зазначили у командуванні.

Після вторгнення ХАМАС в Ізраїль і початку операції ізраїльської армії в Секторі Гази восени 2023 року єменські хусити регулярно атакують комерційні судна в Червоному морі. Для запобігання цим атакам США, Велика Британія та їхні союзники створили морську коаліцію.

Остання атака відбулася 26 червня, коли хусити завдали удар по черговому контейнеровозу новою балістичною ракетою. З листопада вони вже потопили два судна, захопили ще одне і спричинили загибель щонайменше трьох моряків. Останнім затонув корабель Tutor, його екіпаж був успішно евакуйований кораблем ВМС США. Після атаки один моряк вважається зниклим безвісти.

Як писав "Ми-Україна" раніше, бійці "Азову" показали відео відбиття штурму росіян під Тернами.

Головне