США забезпечуватимуть постачання найважливіших озброєнь в Україну, - віцепрезидентка США

США забезпечуватимуть постачання найважливіших озброєнь в Україну, - віцепрезидентка США

США будуть забезпечувати постачання найважливіших озброєнь в Україну. Штати також продовжуватимуть лідирувати у наданні допомоги.

Про це повідомила віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки. За її словами, президент Джо Байден і вона стоять разом з Україною та підтримують її.

"Президент Байден і я стоїмо разом і підтримуємо солідарно Україну. Ми забезпечуватимемо постачання найважливіших озброєнь. Якщо це не буде зроблено, це буде подарунком для Путіна", - наголосила Гарріс.

Американська віцепрезидентка також наголосила, що два роки тому багато хто очікував на падіння України за кілька днів. Проте цього так і не сталося завдяки "вмінню українців, лідерству Зеленського та коаліції 50 держав". Вона підкреслила, що Україна досягла того, чого ніхто не очікував.

"Світ об'єднався для захисту принципів суверенітету й територіальної цілісності. Ми змусили росію понести економічні витрати. Ми заморозили держактиви росії і дали зрозуміти, що росія має заплатити за все, що зробила в Україні", - додала Камала Гарріс.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, спікер Палати представників США Майк Джонсон оголосив перерву в її роботі без винесення на голосування законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню. Сенат схвалив двопартійне фінансування допомоги союзникам, проте Джонсон заявив, що в законопроєкті відсутні жорсткіші заходи безпеки.

Головне