США ввели санкції проти Грузії: під обмеження потрапили силовики і пропагандисти

США ввели санкції проти Грузії: під обмеження потрапили силовики і пропагандисти

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти грузинських силовиків. Зокрема під обмеження потрапили керівники спецпідрозділу грузинського Міністерства внутрішніх справ, які розганяли мирні демонстрації та переслідували опозиціонерів. 

Також обмеження ввели щодо двох пропагандистів, які поширювали мову ненависті, заявили у американському Мінфіні.

"Сьогодні OFAC (Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, - ред.) наклав санкції на осіб, які підривали фундаментальні свободи, зокрема свободу слова в Грузії", - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні США заявили, що обмеження торкнуться керівника Управління особливого призначення МВС Грузії Звіада Харазішвілі та його заступника Мілері Лагазаурі. Ці особи контролювали застосування сили щодо протестувальників у Грузії, журналістів та представників опозиції, які вийшли на мирні акції.

Щодо пропагандистів, які потрапили під обмеження, то це засновник медіакомпанії Alt-Info Костянтин Моргошій та працівник компанії Зураб Махарадзе. У США наголосили, що дана медіакомпанія поширює дезінформацію, мову ненависті та погрози щодо грузинської опозиції.

Як повідомляли "Ми-Україна", США оголосили про заморожування понад 95 мільйонів доларів допомоги уряду Грузії у відповідь на ухвалення закону, який вважається копією репресивного російського законодавства.

Головне