США шукають можливість передати Україні конфісковані російські активи

США шукають можливість передати Україні конфісковані російські активи

Сполучені Штати Америки шукають можливість передати Україні конфісковані російські активи на загальну суму понад 1 млрд доларів.

Про це заявила заступниця генерального прокурора США Ліза Монако у програмі 60 Minute, пише CBS. За її словами, ці активи на понад 1 млрд доларів США конфіскували з початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.

"Ми шукаємо повноважень від Конгресу, щоб дозволити нам використовувати вилучені кошти на благо українського народу", — наголосила Монако.

На запитання, як уряд Сполучених Штатів конфісковує особисте майно росіян в інших країнах, заступниця генпрокурора відповіла, що сховатися від санкцій практично неможливо.

"Ми зупиняли польоти літаків у Швейцарії та на Близькому Сході. Ми арештовували контрабандистів в Італії, Німеччині, Латвії. Ми пред’явили звинувачення тим, хто відмивав гроші у Великій Британії. Ми показали, що немає місця приховати майно під санкціями", — розповіла Ліза Монако.

Нагадаємо, поліція Маямі (США) передала Україні конфісковану зброю. Це прецедент в історії США. Першу партію вже доправили до Києва. Уся зброя напівавтоматична. Навесні Україна звернулася до міжнародних партнерів із проханням про допомогу в боротьбі із російським агресором.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна отримає від Латвії ще 38 автомобілів, які конфіскували у водіїв, що перебували за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Рішення щодо передачі транспортних засобів вже ухвалив латвійський уряд. Сумарна вартість цих автівок складає 127 859 євро.

Головне