США призначили радника з питань інфраструктури в Україні

США призначили радника з питань інфраструктури в Україні

Міністерство транспорту США призначило нового радника з питань інфраструктури в Україні. Про це повідомив міністр транспорту США Пітер Буттіджедж.

Він буде в Києві та надаватиме технічну допомогу в реалізації проектів для відновлення України. На посаду радника з питань інфраструктури в Україні призначать Роберта Марінері. Посадовець раніше виконував інженерні роботи для американських ВПС і ВМС та має багаторічний досвід роботи в транспортних проектах.

Таким чином США демонструють підтримку України у боротьбі з росією. Він буде забезпечувати зв’язок із західним світом.

Нагадаємо, комітет у закордонних справах Палати представників США підтримав двопартійний законопроєкт про передачу Україні заморожених російських активів.

Таке рішення більшою кількістю голосів було ухвалено на слуханні законопроєкту HR4175. Згідно із проєктом цього закону, державний секретар США має надати Україні додаткову допомогу. Вона буде взята з конфіскованих активів у російського Центробанку та в інших суверенних активів рф.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Європейська комісія склала звіт, в якому рекомендує розпочати переговори щодо приєднання України до Європейського союзу, оцінивши прогрес, досягнутий нашою країною та іншими країнами-претендентами. 

Голова Єврокомісії також зазначила, що Україна виконала 90% кроків щодо вступу в ЄС, які були висунуті минулоріч. Відповідну рекомендацію про переговори також отримала і Молдова.

 

 

Головне