США передадуть Україні снаряди зі збідненим ураном

США передадуть Україні снаряди зі збідненим ураном

Сполучені Штати Америки вперше передадуть Україні снаряди зі збідненим ураном у рамках нового пакету військової допомоги в розмірі 240-375 млн доларів.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. Як зазначається, такий діапазон вартості нового пакту військової допомоги від США залежить від того, що саме в цей пакет включать. Про це агентству розповів один із американських чиновників на умовах анонімності.

Вартість і вміст пакету допомоги наразі ще уточнюються. 

Одне з джерел Reuters також припустило, що снаряди будуть використовуватися в американських танках Abrams. Їх доставлять в Україну вже в найближчі тижні.

Використання збідненого урану не є забороненим. Такі снаряди не вибухають, а прошивають броню танка і спричиняють займання його боєкомплекту та палива. Низка країн, зокрема США, Велика Британія, Франція, Китай, росія та інші, мають таку зброю у своєму арсеналі.

Нагадаємо, Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель закликав країни-члени замовляти більше боєприпасів для України. Він зауважив, що держави-члени передали спільно приблизно 224 000 артилерійських снарядів і близько 2300 ракет зі своїх запасів. Крім того, контракти з приватними підприємствами й розширення внутрішнього виробництва – триває.

Виявилось, що блок ще дуже далекий від березневої мети надати Києву мільйон артилерійських снарядів упродовж 12 місяців.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз сповільнив передачу обіцяного мільйона снарядів Україні –  наразі Сили оборони отримали менш як 250 тис. боєприпасів.

Головне