США оголосять про новий пакет допомоги для України

США оголосять про новий пакет допомоги для України

Вже в середу, 19 квітня, Сполучені Штати Америки оголосять про новий пакет військової допомоги для України.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

"Сьогодні пізніше адміністрація Байдена-Гарріс оголосить про новий пакет безпекової допомоги України в межах наших постійних зусиль з допомоги Україні в обороні проти жорстокого російського вторгнення", – повідомила речниця адміністрації президента США.

За словами Жан-П'єр, до пакету увійдуть додаткові боєприпаси до ракетних систем HIMARS та бронебійних систем. Також у ньому будуть артилерійські снаряди.

Жан-П'єр додала, що пакет буде виділений у межах президентської Ініціативи зі скорочення озброєнь. Вона дозволяє лідеру США в надзвичайних ситуаціях передавати зброю із американських запасів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Канада передасть Україні новий пакет військової допомоги, яка міститиме десятки кулеметів, тисячі штурмових гвинтівок та мільйони набоїв. Відомо, що військову допомогу українській армії надасть компанія “Colt Canada”. Ця зброя допоможе Україні захистити себе у війні проти держави-терориста росії. Крім того, Канада надасть Україні кредит, ще на 1,76 млрд доларів США. Кошти буде надано у межах “Адміністративного рахунку для України” Міжнародного валютного фонду.

Також Німеччина передала новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійшли розвідувальні дрони для ЗСУ. Частина техніки буде поставлятися зі складів Бундесверу, а інша частина – від промисловості, що фінансуються внаслідок коштів ініціативи уряду з модернізації.

Головне