США можуть швидше проголосувати за допомогу Україні через атаку Ірану на Ізраїль

США можуть швидше проголосувати за допомогу Україні через атаку Ірану на Ізраїль

Палата представників може проголосувати за проєкт, який передбачає військову допомогу Україні та Ізраїлю, цього тижня. Про це повідомив конгресмен-республіканець Майк Тернер в коментарі NBC News.

"І я очікую, що він буде прийнятий.Всі розуміють, що це критичний момент, коли Росія починає завойовувати позиції, Україна починає втрачати здатність захищати себе. Сполучені Штати повинні зробити крок вперед і надати Україні зброю, якої вони потребують, і я думаю, що ми побачимо переважну підтримку цього питання в Палаті представників на цьому тижні".

На запитання ведучої, чи очікує він голосування за проєкт цього тижня Тернер відповів ствердно.

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що цього тижня конгресмени спробують ухвалити проєкт з додатковою допомогою для Ізраїлю.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у розмові з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу сказав йому, що Штати не будуть долучатися до будь-яких потенційних атакуючих дій проти Ірану. Про це повідомило видання The New York Times.

Як писали "Ми-Україна" раніше, державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) змінила протоколи реагування, що стосуються роботи рятувальників. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Головне