США мають чіткий план дій щодо допомоги Україні, - Блінкен

США мають чіткий план дій щодо допомоги Україні, - Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен підкреслив, що Вашингтон має чіткий план дій для надання допомоги Україні у забезпеченні захисту від російської агресії.

Він висловив це в коментарі на своїй сторінці в Х (Twitter), де зробив репост повідомлення міністра фінансів США Джанет Єллен.

Міністр фінансів приєдналася до листа американських посадовців, що закликали Конгрес повністю підтримати прохання Президента Байдена щодо подальшої фінансової підтримки України.

Блінкен підкреслив, що росія розпочала війну проти України і може завершити її будь-якого часу, вивівши свої війська та припинивши наступ.

Він також зауважив, що до тих пір, поки рф не припинить ворожі дії, США мають чіткий план дій: надавати допомогу Україні для її власного захисту, підтримувати український народ і притягати рф до відповідальності.

Нагадаємо, в середу, 8 листопада, заплановано оприлюднення звіту щодо виконання Україною рекомендацій Єврокомісії. У цьому контексті президент Володимир Зеленський звернувся до громадян і підкреслив важливість відносин України з Європейським Союзом.

Він сподівається на історичний висновок ЄС щодо виконання Україною рекомендацій Єврокомісії, а також визначив, що Україна вже пройшла значний шлях у наближенні до ЄС і підкреслив важливість трансформації країни для відповідності європейським стандартам.

З цього приводу голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україні варто звикати до постійних вимог Єврокомісії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Луганську ліквідували відомого колаборанта Михайла Філіпоненка.

Головне