США і Південна Корея проводять масштабні військові навчання на тлі ядерних амбіцій КНДР

США і Південна Корея проводять масштабні військові навчання на тлі ядерних амбіцій КНДР

США і Південна Корея розпочали масштабні військові навчання Ulchi Freedom Shield, які триватимуть з 11 по 29 серпня, з метою зміцнення оборонних можливостей проти ядерної загрози з боку Північної Кореї. Про це повідомляє ABSNews.

Програма навчань включає польові маневри та комп'ютерні симуляції військових операцій. Союзні війська зосередяться на підготовці до можливих загроз з боку Північної Кореї, таких як ракетні атаки, глушіння GPS і кібератаки, а також враховуватимуть досвід останніх збройних конфліктів.

Паралельно відбуватимуться навчання з цивільної оборони та евакуації, засновані на сценаріях ядерної атаки з боку КНДР.

Навчання стартували невдовзі після того, як Міністерство закордонних справ Північної Кореї назвало їх «провокаційними» і заявило, що їхні ядерні амбіції є виправданими.

США і Південна Корея підкреслили, що щороку розширюють та вдосконалюють підготовку, щоб краще реагувати на загрози. У навчаннях беруть участь 19 тисяч південнокорейських військових, а кількість американських солдатів не розголошується.

Північна Корея може відповісти на ці маневри, продовжуючи нарощувати військовий потенціал, і раніше вже погрожувала ядерними ударами проти США і Південної Кореї.

Щорічні військові навчання США і Південної Кореї є одними з найбільших за останні роки. У 2022 році вони також були націлені на підготовку до можливих ракетних випробувань Північної Кореї.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Литва має намір продовжити термін тимчасового проживання для українських біженців ще на один рік - до березня 2026 року.

Головне