США готові тиснути на Китай, щоб країна припинила постачати зброю рф

США готові тиснути на Китай, щоб країна припинила постачати зброю рф

Американська посолка в НАТО звинуватила Китай в допомозі росії в досягненні її воєнних цілей в Україні. Про це повідомила Джуліанна Сміт в інтерв'ю Politico.

Держсекретар США Ентоні Блінкен на брифінгу заявив, що з цього приводу американська сторона висловила Китаю занепокоєння. І тепер очікують на конструктивні кроки китайської сторони.

"Коли мова йде про підтримку Китаєм військово-промислової бази росії, можу сказати лише те, що я дуже чітко висловив наші занепокоєння і тепер потрібно побачити, які дії послідують за цим", - сказав Блінкен.

За словами Сміт, китайці продають росіянам товари подвійного призначення, і це зіграло вирішальну роль у допомозі Москві досягти деяких її цілей.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині зросла кількість постраждалих внаслідок ракетної атаки ворога. Про це повідомляє очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, ворог під час атаки по Україні втретє за півроку застосував підводні ракетоносії. Про це повідомив Дмитро Плетенчук.

Головне