США допомагають Україні з розслідуванням падіння Іл-76 в рф

США допомагають Україні з розслідуванням падіння Іл-76 в рф

Сполучені Штати Америки та Україна спільно працюють над розслідуванням падіння російського військового літака Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня. Про це заявив речник Державного департаменту США Ведант Патель.

Він наголосив, що президент України Володимир Зеленський звернувся до міжнародних партнерів з проханням допомогти з розслідуванням падіння літака, а також встановленням статусу українських полонених, про смерть яких заявляє рф.

"З огляду на ситуацію в росії неймовірно складно перевірити, що саме сталося. І це проблема. Як ви знаєте, росія не допускає свободи преси та незалежних репортажів, тому її твердження з цього приводу важко підтвердити", - наголосив представник Держдепу.

Разом з тим він зазначив що Вашингтон перебуває у постійному контакті з українською владою та намагається з'ясувати, що ж відбулося насправді.

Нагадаємо, росія скликала екстрене засідання Радбезу ООН у зв'язку з падінням військового літака Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня. За підсумками засідання в ООН заявили про відсутність змоги встановити, чи були на його борту українські полонені. Тобто рф не надала доказів, які підтверджували б її версію

Як повідомляли "Ми-Україна", представник ГУР МОУ Андрій Юсов заявив, що на борту літака Іл-76, який впав у Бєлгородській області росії, планувалося перевезення російських високопосадовців, але в останній момент ФСБ заборонила їм сідати в літак.

Головне