На борту Іл-76 мали бути високопосадовці, але ФСБ заборонила їм летіти, - ГУР

На борту Іл-76 мали бути високопосадовці, але ФСБ заборонила їм летіти, - ГУР

На борту літака Іл-76, який впав у Бєлгородській області росії, планувалося перевезення російських високопосадовців, але в останній момент ФСБ заборонила їм сідати в літак.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі "Радіо Свобода".

Цю інформацію українські розвідники дізналися після аварії.

"На борту справді мали перебувати декілька VIP-ів офіційних від військово-політичного представництва держави-агресора. Їхні прізвища відомі і будуть названі, матеріали будуть надані в рамках міжнародного розслідування. Але в останній момент ФСБ фактично наказало їм не сідати на цей борт і скористатись іншими видами транспорту. Ця інформація була вже з’ясована після того, як подія сталася", - сказав він.

Юсов також додав, що російським рятувальникам не дозволили здійснити, відповідно до протоколу, огляд місця та локалізацію цієї аварії. Представники російського МНС, які прибули на місце події, були фактично вигнані представниками ФСБ і військовими.

Також у ГУР наголосили, що на відео з місця події не видно решток людських тіл, а до місцевого моргу у Бєлгороді було доставлено лише п'ять тіл.

"Відомо з агентурних даних зокрема, що станом на вчора до Білгородського моргу потрапили лише п’ять тіл. Власне, ця кількість відповідає кількості особового складу екіпажу, того самого Іл-76 – того самого літака, який знаходився у складі Військово-космічних сил росії", - додав він.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, СБУ відкрила кримінальну справу через падіння Іл-76 під Бєлгородом.

Головне