Справу депутата-підривника розслідуватимуть як теракт

Справу депутата-підривника розслідуватимуть як теракт

Правоохоронні органи розслідуватимуть підрив гранат депутатом у приміщенні сільради як терористичний акт. Через його дії травмовано більш як чверть сотні людей, з яких шестеро перебувають у важкому стані.

"Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) ККУ, що є підслідністю СБУ", - йдеться у повідомленні.

Поліція кваліфікувала дії депутата-підривника за статтею про незаконне поводження з боєприпасами або вибуховими речовинами. 

Як відомо, у п'ятницю, 15 грудня, у Керецьківській сільраді Мукачівського району посеред біла дня пролунали вибухи. Один з депутатів прямо під час засідання органу місцевого самоврядування підірвав гранати. В результаті інциденту 26 осіб поранено. Щодо підривника медики проводили реанімаційні заходи.

 У МВС розповіли, що депутата Сергія Батрина. Конфлікт на засідання розгорівся під час обговорення бюджету села на прийдешній рік. У розпал дискусій Батрин на кілька хвилин вийшов приміщення, а коли повернувся - в руках у нього були три гранати. 

Нагадаємо, 6 грудня під Києвом внаслідок вибуху загинув помічник головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного майор Геннадій Частяков. Його 13-річного сина також було важко травмовано. Трагедія трапилася у житловому комплексі в селі Чайки в Київській області. Основна версія - нещасний випадок через необережне поводження зі зброєю. Проте сілдчі розглядають ще три версії того, що сталося, серед яких: убивство на замовлення спецслужб рф, убивство на ґрунті неприязних стосунків і замах на навмисне вбивство. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, цього тижня суд обрав запобіжний захід підозрюваному офіцеру, який подарував бойову гранату Частякову, що призвело до загибелі останнього.

Головне