Спортсменів із росії та Білорусі допустили до Азійських ігор для відбору на Олімпіаду-2024

Спортсменів із росії та Білорусі допустили до Азійських ігор для відбору на Олімпіаду-2024

Російських і білоруських спортсменів допустять до участі в Азійських іграх 2023 року, які відбудуться в китайському Ханчжоу.

Про це повідомляє Inside the Games.

"Сьогодні було погоджено, що до 500 спортсменів із росії та Білорусі будуть допущені до участі в Азійських іграх, які відбудуться цьогоріч у Ханчжоу, щоб допомогти їм пройти кваліфікацію на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що допущені росіяни та білоруси "не матимуть права на медалі".

"Спортсмени змагатимуться на Іграх, які відбудуться з 23 вересня до 8 жовтня в Ханчжоу, під нейтральним прапором", - наголошується в джерелі.

Нагадаємо, близько 30 країн закликали МОК відсторонити росіян та білорусів від Олімпійських ігор-2024. Втім спортсмени зможуть брати участь у змаганнях “як біженці”.

У березні голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах відстоює допуск росіян до міжнародних змагань.

За його словами, участь росіян має відбутися попри повномасштабне вторгнення росії на територію України.

Відомо, що МОК запровадив санкції проти росії та білорусі після війни в Україні. Наразі Бах хоче, щоб спортсмени з цих країн мали шанс взяти участь в Олімпійських іграх у Парижі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Парижі забороняють акції протесту проти насильства з боку поліції. Таке рішення ухвалили через тиждень після того, як по Франції пройшли заворушення, спричинені вбивством підлітка в Іль-де-Франс.

Головне