Співробітників СБУ, які стежили за журналістами Bihus.Info, відправили на фронт

Співробітників СБУ, які стежили за журналістами Bihus.Info, відправили на фронт

Співробітників Служби безпеки України, які стежили за журналістами Bihus.Info, відправили на фронт на схід України для виконання бойових завдань.

Про це повідомила пресслужба СБУ на запит Bihus.Info, передають журналісти на своїй сторінці у Facebook.

"Ми отримали відповідь від СБУ про подальшу долю співробітників, що слідкували за нашою редакцією. Там повідомили, що фігуранти нашого розслідування вже в Донецькій та Луганській областях", - йдеться в дописі.

Як зазначається, навіть "Ігор СБУ" вже в зоні проведення бойових дій. Наразі їх було переведено за наказом голови СБУ Василя Малюка переміщені у зону проведення бойових дій для виконання оперативно-бойових завдань.

Водночас виконувачем обов'язків керівника Департаменту захисту національної державності СБУ обрано Андрія Іщука. Колишнього керівника - Романа Семенченка - було звільнено.
 
У СБУ, як йдеться у відповіді на запит, зараз триває робота з переформатування діяльності одного з управлінь у структурі ДЗНД.

Нагадаємо, голова СБУ Василь Малюк у вівторок, 6 лютого, підтвердив звільнення з посади голови керівника департаменту захисту національної державності (ДЗНД) Романа Семенченка через резонансний випадок зі стеженням за командою видання Bihus.Info. Він наголосив, що дії вчинені його підлеглими є неприпустимими

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, за заявами працівників Bihus.Info поліція відкрила чотири кримінальні провадження. Стеження за працівниками Bihus.Info могли вести правоохоронці, оскільки підхід до стеження не виглядав аматорським. 

Головне