Спека досягла +40,5°: у Миколаєві новий температурний рекорд

Спека досягла +40,5°: у Миколаєві новий температурний рекорд

У Миколаєві вдруге за останній тиждень зафіксовано перевищення абсолютного максимуму температури - надзвичайна спека досягла значення +40,5°С. Про це повідомили в Миколаївському обласному центі гідрометеорології.

Миколаївський обласний центр гідрометеорології повідомив, що вже вдруге за останній тиждень зафіксовано перевищення абсолютного максимуму температури - 10 липня був вперше побитий рекорд абсолютного максимуму температури повітря за весь період спостережень (температура теж досягла +40,5°С).

"15 липня в Миколаєві зафіксовано перевищення абсолютного максимуму температури для цього дня. Надзвичайна спека досягла значення +40,5°С. Попередній рекорд в 2001 році становив +37,0°С", - йдеться у повідомленні.

Миколаїв встановив новий температурний рекорд за всю історію метеорологічних спостережень. 10 липня 2024 року стовпчик термометра піднявся до позначки +40,5°С, перевершивши всі попередні показники. Цей екстремальний рівень спеки повторився і 15 липня того ж року, закріпивши новий абсолютний максимум для міста.

Нагадаємо, в Україні у середу, 17 липня, продовжуватиметься сильна спека, але вже з 18 липня очікується зниження температури на Житомирщині, Київщині та Чернігівщині.

Як писали "Ми-Україна" раніше, центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського зафіксувала в Києві черговий температурний рекорд. 

 

 

Головне