Соцмережу X Ілона Маска звинуватили в отриманні коштів від терористів

Соцмережу X Ілона Маска звинуватили в отриманні коштів від терористів

Соціальну мережу X (колишній Twitter), яка належить американському мільярдеру Ілону Маску, звинуватили в отриманні коштів від терористів.

Про це повідомило BBC. Як зазначається, зокрема, соцмережу звинуватив проєкт "Технологічна прозорість" у своєму звіті, за даними якого компанія надає верифікації групам, які пов'язані з міжнародно визнаними терористичними організаціями.

Стверджується, що за підписку за вісім доларів на місяць акаунти, які пов'язані з членами угруповання "Хезболла" та єменськими хуситами, мали можливість публікувати довгі пости та промотувати їх. Відповідна зміна політики відбулась незабаром після придбання соцмережі Ілоном Маском.

Раніше знак надійності акаунту у вигляді синього прапорця був безкоштовним. Він, зокрема, надавався відомим журналістам, знаменитостям та інфлюенсерам. Однак пізніше у соцмережі додали можливість придбати його за підписку.

Тоді фахівці попередили, що таке рішення призведе до поширення в X брехливої інформації та проблем з безпекою.

Після публікації звіту проєкту "Технологічна прозорість" деякі з акаунтів терористів, які були перелічені, втратили свою верифікацію. При цьому компанія "X" наголосила на "надійності" безпекової системи в соцмережі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Tesla і SpaceX знали, що Ілон Маск вживає наркотики, але нічого з цим не робили. Деякі з топменеджерів вживали разом із Маском, щоб "не засмучувати" його. Дійшло до того, що друг Маска і колишній член ради директорів пропонував бізнесмену приїхати на Гаваї, щоб "просохнути".

Головне