Сотні загиблих та руйнування: наслідки повеней в Афганістані, Пакистані, ОАЕ та Казахстані (відео)

Сотні загиблих та руйнування: наслідки повеней в Афганістані, Пакистані, ОАЕ та Казахстані (відео)

Одразу кілька країн світу в Центральній та Південній Азії та країнах Аравійського півострова останніми днями переживають потужні повені, які призводять до значних руйнувань, масових евакуацій населення та загибелі людей. "Ми-Україна" зібрав, з якими наслідками упродовж останніх днів довелось зіткнутись Пакистану, Афганістану, ОАЕ та Казахстану від "великої води".

Смертоносна повінь в Афганістані

Зливи та повені у 23 провінціях центральноазійської країни призвело до загибелі щонайменше 66 осіб, пише CNN. Ще 36 людей зазнали травмувань різного ступеню важкості. Стихія вбила 600 тварин, а також понівечила або зруйнувала вщент більш як 1200 будинків.

Торік від морозів в Афганістані загинули понад 150 людей, повені обірвали життя десятків громадян. Потужний землетрус у жовтні 2023 року забрав життя більш як 2000 місцевих жителів. 

Зливи накрили Пакистан: щонайменше 40 загиблих

Свіжі дані від управлінь по боротьбі зі стихійними лихами свідчать, що через повені з південноазійській країні загинуло не менше 40 осіб, з яких 32 людини в провінції Хайбер-Пахтунхва та вісім - в Белуджистані.

Вона знищила 170 будинків та пошкодила ще 1250. Місцеве метеобюро попереджає, що з 18 квітня опади будуть йти і на решті територій країни. 

Фахівці наголошують, що зазвичай сезон мусонів в Пакистані триває з червня до вересня, потужні зливи є непритаманним для регіону. 

"Велика вода" в Казахстані: евакуйовано більше 100 000 людей

Казахстан зіткнувся з наймасштабнішими за 80 років повенями, в декількох областях влада запровадила режим надзвичайної ситуації. Через повені в країні триває процес евакуації у Північно-Казахстанській, Актюбінській та Західно-Казахстанській областях. В цілому через стихію в Казахстані було евакуйовано майже 117 000 людей, але по мірі зниження рівня води вони поступово повертаються до своїх домівок. 

На сьогодні, за даними Kazakhstan today, підтопленими залишаються 5837 житлових будинків. 

Хаос в ОАЕ через найпотужнішу зливу за 75 років

Об'єднані Арабські Емірати накрили безпрецедентні дощі, які не фіксувались в країні від її виникнення. В аеропорту Дубая за пів доби 16 квітня випало сто міліметрів опадів - це стільки ж, скільки емірат зазвичай реєструє за цілий рік. 

Відомо про як мінімум одного загиблого - 70-річного чоловіка, який загинув внаслідок повені в своєму авто у Рас-ель-Хаймі в ОАЕ. 

Вранці у середу, 17 квітня, Міжнародний аеропорт Дубая порадив людям "НЕ приїжджати в аеропорт без нагальної потреби", заявивши, що рейси, як і раніше, затримуються і перенаправляються. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Омані в результаті повеней загинули 18 людей.

Головне