Сотні тіл ізраїльтян досі залишаються невпізнаними після нападу ХАМАС 7 жовтня

Сотні тіл ізраїльтян досі залишаються невпізнаними після нападу ХАМАС 7 жовтня

Більш як 350 тіл залишаються не ідентифікованими на 10-й день після вторгнення бойовиків угруповання ХАМАС на південь Ізраїлю. Відповідні дані виданню The Guardian навів керівник Національного інституту судової медицини Ізраїлю Чен Кугель. 

Він пояснив, що деякі тіла згоріли до невпізнання, інші - занадто розклалися до того, як їх було виявлено. Кугель не виключив, що багато з наявних тіл або їх фрагментів можуть бути так і не ідентифіковані. 

"Ми проробили велику роботу... Зараз ми знаходимося на піку, швидкість виявлення знижуватиметься в міру того, як ми підходимо до важких випадків. Я боюся, що будуть деякі [жертви], яких ми ніколи не знайдемо і ніколи не зможемо впізнати… Люди мають бути готові до цього", - розповів він.

В цілому в Ізраїлі нараховується всього лише сім судовомедичних патологоанатомів. Втім після нападу ХАМАС до команди Кугеля приєдналися добровольці з числа колишній працівників установи, як вийшли на пенсію або виїхали за кордон.

Доктор розповів, що серед найболючіших випадків, які він бачив, були особи з вогнепальними пораненнями голови та тильного боку рук. Таких характер ушкоджень дозволяє зробити висновок, що люди намагалися прикрити голови, коли їх убивали. 

Інші його колеги розповіли, що до лабораторії їм було доставлено дитячий матрац, забризканий кров'ю, але дитини поруч виявлено не було. 

"Його знайшли без дитини, тому беруть зразки крові, щоб з'ясувати [чия там кров]. Я бачу цей матрац щоночі, коли заплющую очі", - сказав Даніель Гуревич, працівник компанії, яка автоматизує секвенування ДНК. 

Нагадаємо, ізраїльський журналіст Сергій Гранкін розповів, що в Ізраїлі в ЦАХАЛ служить кожна 10 доросла людина. Лише за неділю і понеділок в країні було призвано 360 000 людей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Білому домі дали офіційне підтвердження візиту президента США Джо Байдена в Ізраїль. Поїздка відбудеться у середу, 18 жовтня.

Головне