Союзники Орбана зустрінуться з республіканцями, аби домагатися припинення допомоги Україні

Союзники Орбана зустрінуться з республіканцями, аби домагатися припинення допомоги Україні

Союзники прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана зустрінуться з представниками Республіканської партії США, аби домагатися припинення військової допомоги Україні.

Про це повідомило видання The Guardian. Як зазначається, на дводенному заході, який організували консервативним аналітичним центром Heritage Foundation, будуть присутні члени Угорського інституту міжнародних відносин і співробітники посольства Угорщини. Зустріч відбудеться у Вашингтоні (США) у понеділок, 1 грудня.

Вже в перший день піднімуться теми війни в Україні та Трансатлантичні культурні війни. Деякі присутні, у тому числі членів Конгресу від республіканців, було запрошені приєднатися до переговорів за закритими дверима у вівторок також.

Як пише ЗМІ, дипломатичне джерело, яке близьке до посольства Угорщини, розповіло, що Орбан упевнений, що допомога Україні не пройде в американському Конгресі. Тож він намагатиметься заблокувати і допомогу з боку Євросоюзу.

Центр Heritage Foundation є очільником "Проєкту-2025" і останнім часом організовував промови провідних членів британської Консервативної партії Ліз Трасс та Ієна Дункана Сміта. Він також виступав різко проти допомоги США Україні. Раніше виконавча директорка лобістської операції Джессіка Андерсон оприлюднила заяву під заголовком: "Пакет допомоги Україні ставить Америку на останнє місце", а віце-президентка Heritage Вікторія Коутс у соцмережах також писала, що "настав час покінчити з порожніми чеками без дати для України".

Старший науковий співробітник аналітичного центру American Enterprise Institute у Вашингтоні Далібор Рогач розповів, що останнім часом посольство Угорщини в округу Колумбія було дуже активним. За його словами, воно намагалось відновити зв’язки з республіканцями та "зміцнити їх там, де це доречно".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, можливий наступний премʼєр-міністр Польщі, голова "Громадянської платформи" Дональд Туск заявив, що уряд прем'єра Угорщини Віктора Орбана відкрито став на російський бік.

Головне