Словенія могла таємно передати Україні 20 бронетранспортерів, - ЗМІ

Словенія могла таємно передати Україні 20 бронетранспортерів, - ЗМІ

Словенія на умовах повної секретності могла поставити Україні 20 бронетранспортерів Valuk.

Про це повідомив словенський портал 24UR з посиланням на власні джерела. За даними видання, транспортування в Україну було завершено на цьому тижні на умовах повної секретності. Операція тривала кілька місяців, адже бронемашини потрібно було підготувати, обслужити і транспортувати.

БТРи були перевезені до однієї з сусідніх країн транспортним літаком С17.

Valuk словенського виробництва озброєні 40-мм автоматичними гранатометами або 12,7-мм кулеметами. Їх в армії Словенії було 85 одиниць, і вони перебували на озброєнні 24 роки. Ці бронетранспортери призначені для перевезення піхоти і захищають її від протипіхотних мін та піхотної зброї калібром до 12,7 мм.

БТР Valuk може подолати близько 600 км дорогою і від 200 до 300 км бездоріжжям.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, влада Естонії надасть Україні новий пакет військової допомоги. Відомо, що до переліку постачання увійдуть артилерійські боєприпаси калібру 155 мм. Також Естонія надішле ЗСУ прилади нічного бачення та патрони до стрілецької зброї. Країна допомагає українській державі з початку повномасштабного вторгнення росії.

Сполучені Штати Америки також 19 квітня оголосили про надання Україні нового озброєння у рамках чергового пакету військової допомоги. Як зазначається, президент США Джо Байден підписав меморандум про скорочення озброєнь, вартість яких сягає 325 млн доларів. Зброю спрямують на допомогу Україні.

Головне