Словаччина підтримає початок переговорів про вступ України до ЄС, – прем'єр Фіцо

Словаччина підтримає початок переговорів про вступ України до ЄС, – прем'єр Фіцо

Словаччина підтримає початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу, хоча словацький уряд вважає, що Київ ще до цього не готовий.

Про це заявив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час виступу перед членами Європейського комітету парламенту країни, пише інформаційне агентство Pravda.sk. За його словами, Словаччина не буде перешкоджати рішенню ЄС про початок переговорів з Україною про членство.

"Це політичне рішення, і воно не має нічого спільного з реальністю. Україна абсолютно не готова до відкриття переговорів", - наголосив Фіцо.

Перед цим міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар вже підтримав можливість відкриття переговорів з Україною. Проте він також висловив свою обуреність щодо готовності Угорщини блокувати ключові рішення щодо України. Зокрема, угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан виступив із заявою про плани по блокування рішень. Найближчим часом пройдуть обговорення на саміті Європейського Союзу, де вирішуватиметься, чи слід починати переговори з Україною щодо вступу до ЄС.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заговорив про необхідність нормалізації відносин з росією. Глава словацького уряду заявив про непрацюючу стратегію ЄС та США щодо рф та війни в Україні. За його словами, членство Словаччини в ЄС та НАТО змушує країну дотримуватися певного шляху, однак на його переконання, це не повинно обмежувати країну "у виборі суверенних позицій".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, загроза того, що Угорщина виступає проти членства України у Європейському Союзі, знята, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Головне