Скандал на "Міс Україна": оргкомітет дискваліфікував трьох учасниць

Скандал на

Оргкомітет конкурсу "Міс Україна" випустив заяву на тлі скандалу щодо зв’язків учасниць змагання з росією. Трьох учасниць дискваліфікували.

Своє звернення вони опублікували у Instagram.

Раніше блогер Андрій Лузан закликав бойкотувати цей конкурс, оприлюднивши інформацію, що деякі учасниці повʼязані з рф.

Організатори заходи повідомили, що всі "неетичні" факти щодо учасниць підтвердилися, тож трьох дівчат виключили зі складу конкурсу.

"Національний комітет "Міс Україна" дякує за вашу активність та небайдужість до конкурсу і складу учасниць. Ми уважно дослідили всі питання, які були винесені громадськістю в останні декілька днів. За результатами досліджень, проведених спеціальною етичною групою, повідомляємо, що зазначені неетичні факти щодо учасниць конкурсу, на жаль, підтвердились. Тому комітет вимушений виключи трьох учасниць зі складу конкурсу. Важливо, що ми прийняли таке рішення лише ретельно перевіривши надані факти", - йдеться у новій заяві.

Також оргкомітет "Міс Україна" повідомив про закриття національного голосування, яке мало завершитися 21 вересня. Своє рішення організатори пояснили тим, що упродовж тижня українці відзначили лідерів, які тримали свої позиції.

Імена дискваліфікованих дівчат не озвучили. Також оргкомітет проігнорував закиди щодо "ескорт-діяльності" та харасменту у бік дівчат.

Оминули і тему причетності до змагання російського ресторатора Сергія Орлова, який до повномасштабного вторгнення був одним зі співвласників конкурсу.

Цікаво, що Ксенія Магера, яка зараз живе у Дубаї, товаришує з росіянкою та брала участь у конкурсі "Майбутнє Росії", на сторінці конкурсу залишилася. Натомість зникли фото інших учасниць.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЄС продовжив санкції за підрив суверенітету України ще на пів року.

Головне