Ситуація на північному кордоні України стабільна, – командувач Об’єднаних сил ЗСУ

Ситуація на північному кордоні України стабільна, – командувач Об’єднаних сил ЗСУ

Ситуація на північному кордоні України станом на четвер, 18 січня, стабільна, а накопичення сил противника там не спостерігається.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв на своїй сторінці у Facebook. При цьому, за його словами, українське військове командування та воїни цілодобово працюють над покращенням своїх навичок, щоб зупинити наміри загарбників.

Так, наразі в Північній операційній зоні триває підготовка протидиверсійних і протидесантних резервів. Під час них військові ЗСУ вчаться протидіяти умовному ворогу із залученням безпілотної авіації, виставляють вибухові інженерні загородження, створюють спостережні пости та висувають протидиверсійний резерв.

Сергій Наєв наголосив, що все це необхідно для постійної підтримки бойової готовності та навченості особового складу української армії.

Нагадаємо, два винищувачі F-16 з Норвегії будуть відправлені до Данії з метою тренування українських пілотів у використанні цих літаків. Минулого року Норвегія оголосила про своє приєднання до зусиль Данії, Нідерландів та інших країн у забезпеченні літаків для потреб України. Раніше Норвегія вже відправила 10 інструкторів до Данії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, депортованих українських дітей вивезли до Білорусі та відправили на "навчання з виживання в надзвичайних ситуаціях", де беруть участь також білоруські військові. Як зазначається, державний телеканал "Білорусь 4 Могильов" заявив у середу, 10 січня про 35 дітей з міста Антрацит, що в Луганській області України. Населений пункт окупований російськими загарбниками ще з 2014 року.

Головне