Сили США, Франції та Британії відбили масовану атаку хуситів у Червоному морі

Сили США, Франції та Британії відбили масовану атаку хуситів у Червоному морі

Військові США та їхні союзники збили в Червоному морі залп із як мінімум 28 дронів-камікадзе, випущених єменськими хуситами напередодні вранці. Про це із посиланням на дані американського Міноборони пише CBS News.

Атака бойовиків воєнізованого угрупування тривала упродовж більш як чотирьох годин - з 4:00 по 8:20 9 березня. Наліт безпілотників був націлений на торговельні борти, ВМС США та кораблі коаліції в регіоні.  

Представник хуситів Яхья Сареа заявив, що бойовики мали намір уразити вантажне судно і "кілька американських військових есмінців у Червоному морі та Аденській затоці за допомогою 37 дронів".

Центральне командування США заявило, що в результаті повітряного нападу жодне комерційне чи військове судно не постраждало. 

Французька армія заявила, що її військовий корабель та винищувальна авіація збили чотири бойові дрони.

"Ця оборонна операція була сприяла захисту вантажного судна True Confidence під прапором Барбадоса, яке було затоплено 6 березня і зараз буксирується, а також інших комерційних суден, що проходять транзитом у цьому районі", - йдеться у повідомленні французького Міноборони. 

До бойової роботи по відбиттю атаки долучився і британський фрегат. 

"HMS Richmond використав свої ракети Sea Ceptor, щоб збити два ударні дрони, успішно відбивши ще одну незаконну атаку хуситів, що підтримуються Іраном", - прокоментував операцію голова Міноборони Британії Грант Шаппс. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, хусити, після затоплення британського судна Rubymar, заявили, що продовжуватимуть атакувати кораблі в Аденській затоці.

Головне