Швейцарія буде платити українським біженцям до 4 тисяч євро за повернення додому

Швейцарія буде платити українським біженцям до 4 тисяч євро за повернення додому

Уряд Швейцарії розробив та оприлюднив більш детальну та уточнену інформацію щодо добровільного повернення українських біженців на Батьківщину. Про це повідомляє видання Swissinfo.

Концепція була розроблена у співпраці з кантональною владою. Усі плани виходять із того, що міграційний статус "S" може бути деактивований у 2024-2025 році.

Влада Швейцарії виходить з того, що повернутися додому, причому на 80% добровільно, зможе близько 70 000 українців, більшість із них — це жінки та діти, батьки та чоловіки яких залишилися в Україні. 20%, або 14 000 осіб, що залишилися, швидше за все, залишаться в Швейцарії і після закінчення терміну дії статусу "S" і після закінчення наданого їм для виїзду часу.

 З цією метою влада пропонує встановити час на виїзд в діапазоні від 6 до 9 місяців. Також розглядається питання про початкову фінансову допомогу. Суми допомоги можуть змінюватись в діапазоні від 1000 до 4000 швейцарських франків на людину.

Як повідомляли "Ми-Україна", під час ранкової повітряної тривоги у суботу, 30 вересня, окупаційна армія завдала ракетного удару по території Матвіївської ОТГ на Запоріжжі. Є руйнування та постраждалі.

Головне