Штурмові групи росіян втрачають до 70% солдатів в боях на лівобережжі Херсонщини, - Гуменюк

Штурмові групи росіян втрачають до 70% солдатів в боях на лівобережжі Херсонщини, - Гуменюк

Штурмові групи російських військ втрачають до 70% своїх солдатів в боях на лівому березі Херсонської області, а набирати нових людей у штурми стає все складніше.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в програмі "Лінія фронту" на "Ми-Україна".

За її словами, російські війська вже не підсилюють штурмові групи бронетехнікою, адже раніше вони "зникали" надто швидко. При цьому в штурмах беруть участь і морська піхота, і десантно-штурмові війська, і навіть берегова охорона, розповіла речниця

"Набирати контингент на майбутні штурми все складніше, бо "сарафанне радіо" розносить, що повернуться не всі і втрати до 70% у штурмових групах це потужний результат", - додала Наталя Гуменюк.

Вона також розповіла, що в окупованому Криму відбуваються постійні маневри, а "привид Бельбеку" не дає росіянам спокою.

"Маневри їхні спрямовані більш на те, щоб перерозподілити систему протиповітряного захисту, тому що наробили ми їм "дірок". Крім того, є потреба перерозподілити запаси боєприпасів, які в них накопичені, бо розуміють, що локації нам відомі. І дуже неспокійно і для повітряної компоненти – "привид Бельбеку" не дає спокою і іншим локаціям", - пояснила Гуменюк.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська останнім часом чотири рази робили невдалі спроби штурмувати українські позиції на лівому березі річки Дніпро, заявила пресслужба Сил оборони півдня України.

Головне