Шольц закликав прискорити надання Україні танків

Шольц закликав прискорити надання Україні танків

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав міжнародних партнерів, які мають на озброєнні бойові танки західного зразка, надіслати їх Україні.

Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки. Канцлер зазначив, що сьогодні Німеччина пропонує лідерство в сфері безпеки.

"Ми беремо на себе відповідальність, яку в такі часи мусить нести країна такого розміру, розташування та економічної потужності, як Німеччина", - повідомив він.

Шольц також додав, що партнери, які можуть відправити танки західного зразка в Україну, мають зробити це.

"Усі ті, хто можуть надіслати бойові танки цього типу, повинні зробити це. Міністр оборони Пісторіус, міністр закордонних справ Бербок та я особисто інтенсивно закликаємо до цього. Німеччина робитиме все, що в її силах, аби зробити ці рішення легшими для партнерів. Наприклад, навчаючи українських солдатів керувати танками в Німеччині або надаючи підтримку з точки зору поставок і логістики", - розповів німецький політик.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Олаф Шольц заявив, що Німеччина надає Україні найбільшу допомогу серед усіх країн ЄС. За його словами, Євросоюз підтримуватиме Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Раніше канцлер заявив, що позиція німецького уряду щодо винищувачів для України не змінилася, тому дебати щодо цього питання всередині Німеччини не повинні продовжуватися. За його словами, таке питання потребує серйозних обговорень, а не конкуренції, при якій “на перший план виходять внутрішньополітичні мотиви замість підтримки України”.

Головне