Шмигаль: Уряд схвалив проєкт бюджету на 2024 рік

Шмигаль: Уряд схвалив проєкт бюджету на 2024 рік

Уряд схвалив проєкт бюджету на 2024 рік з власними доходами загального фонду бюджету у 1, 560 трлн гривень та видатками загального фонду у 3,108 трлн грн. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ключовий акцент цього проєкту - оборона й безпека нашої країни. Направляємо більше половини всіх ресурсів бюджету - 1 трильйон 685 млрд грн. Ця сума на 113 млрд грн більша, ніж цього року. Буде ще більше зброї та техніки. Більше дронів, боєприпасів, ракет. Так само як і цьогоріч, кожна копійка податків громадян та бізнесу піде на забезпечення наших Сил безпеки й оборони", - розповів він.

У проєкті бюджету закладено: 

  • на оборонну сферу – 1 трлн 685 млрд грн;
  • на соціальну сферу – 469 млрд грн;
  • на медицину  – 202 млрд грн;
  • на освіту – 179 млрд грн;
  • на підтримку ветеранів – 14,3 млрд грн.

Шмигаль додав, що пріоритет бюджету на наступний рік - відновлення економіки країни.

"Жодного підвищення податків не передбачається. Уряд продовжує програми пільгового кредитування, програму безповоротних грантів "єРобота", підтримку українських стартапів. Також запускаємо нові програми для індустріальних парків, для реалізації інвестиційних проєктів, для підтримки українського виробника", - наголосив прем'єр-міністр.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Україна витрачає за рік на підтримку Збройних Сил та протистояння росії у війні близько 2 трильйонів гривень

Головне