Шмигаль оголосив повторну перевірку укриттів в Україні

Шмигаль оголосив повторну перевірку укриттів в Україні

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив повторну перевірку стану укриттів в Україні. Про це глава уряду заявив під час засідання Кабінету міністрів.

"У червні цього року окремих керівників на місцях ми звільнили, а деяким винесли догани через загалом неналежний стан укриттів. Пройшло більше як місяць, а тому зараз дамо доручення знову провести перевірки щодо того, чи була виправлена ситуація", - повідомив Шмигаль.

За словами прем'єра, там, де нічого зі станом укриттів не змінилося, знову будуть кадрові рішення.

Нагадаємо, станом на 29 липня 2023 року близько 65% закладів освіти в Україні мають укриття. Відомо, що в бомбосховищах може розміститися приблизно 56% учасників освітнього процесу.

“На даний час держава виділила окрему субвенцію для забезпечення і додаткового облаштування укриттів – це 1,5 млрд гривень. Була постанова про її розподіл, і ця субвенція вже пішла по регіонах, і регіони мають облаштовувати укриття там, де їх немає”, – повідомив заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

За його словами, найкраща ситуація з укриттями в закладах професійно-технічної освіти – 95%. Лише 55% дитячих садочків мають укриття, а в школах ситуація трохи краща – 75% навальних закладів мають бомбосховища.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, гроші, які київський міський голова Віталій Кличко пообіцяв виділити з місцевого бюджету виробникам дронів, залучатимуть з резервоного фонду. Гроші виділятимуть з бюджету на укриття

Головне