Шмигаль зустрінеться з новим прем'єром Словаччини Фіцо

Шмигаль зустрінеться з новим прем'єром Словаччини Фіцо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрінеться з новообраним колегою зі Словаччини Робертом Фіцо вже в середу, 24 січня.

Про це повідомило видання Denník N з посиланням на заяву Фіцо під час анонсу програми роботи на наступний тиждень. Як зазначається, зустріч двох посадовців пройду в українському місті Ужгород.

За словами Роберта Фіцо, він приїде в Ужгород з гуманітарною допомогою. Прем'єр також має намір підтвердити, що Словаччина не буде допомагати Україні військовою допомогою у боротьбі проти російської агресії.

Словацький прем'єр-міністр також наголосив, що зустріч має бути "цікавою". Крім того, як додав він, українська сторона відмовилася від спільної пресконференції, яка має відбутися по результатам відповідного візиту.

Водночас напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль також анонсував зустріч з Робертом Фіцо. За його словами, напередодні саміту ЄС вони збираються обговорити ймовірні перепони на шляху виділення Україні 50 млрд євро з боку Європейського Союзу.

"Найближчими тижнями також плануємо зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, аби обговорити всі нагальні питання та зняти можливі перепони на шляху до реалізації Ukraine Facility", - розповів Шмигаль.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заговорив про необхідність нормалізації відносин з росією. Очільник словацького уряду заявив про непрацюючу стратегію ЄС та США щодо рф та війни в Україні. Він додав, що зовнішньополітичним пріоритетом є просування національних інтересів, які включають підтримку мирних ініціатив, а не війни в Україні.

Головне