Шмигаль впевнений, що українсько-польський кордон незабаром буде розблокований

Шмигаль впевнений, що українсько-польський кордон незабаром буде розблокований

Українсько-польський кордон незабаром буде розблокований. Про це під час брифінгу у Брюсселі заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами Україна продовжує працювати над зняттям блокади у рамках координаційної платформи, в якій також беруть участь партнери.

"Я впевнений, що найближчим часом ми будемо мати хороші результати. Найважливіше те, що ми обговорювали сьогодні під час Ради асоціації – це неможливість блокування лінії солідарності, особливо коли ми говоримо про місця перетину кордону", – сказав Шмигаль.

Він додав, що українська сторона ще не зафіксувала жодного випадку блокування руху фур із гуманітарною та військовою допомогою.

Нагадаємо, що сільськогосподарська блокада на польсько-німецькому кордоні, поблизу Слубіце, розпочалася о 13:00 17 березня та триватиме до 20 березня. Через протест на пункті пропуску утворився затор. 

Як повідомляли "Ми-Україна", аграрії у Польщі оголосили, що упродовж чотирьох днів, починаючи від 17 березня, блокуватимуть рух на спільному з Німеччиною прикордонному переході у Швєцко

Головне