Шмигаль обговорив посилення санкцій проти рф з міністеркою торгівлі США

Шмигаль обговорив посилення санкцій проти рф з міністеркою торгівлі США

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся із міністеркою торгівлі США Джиною Раймондо, вони обговорили посилення санкцій проти росії, зокрема у сфері високих технологій. Про це повідомив Шмигаль.

Зокрема, під час зустрічі, Денис Шмигаль та Джина Раймондо обговорили санкції у сфері високих технологій. Удар по цій сфері має послабити здатність росіян виробляти нові ракети та дрони.

"Окремо наголосив на потребі конфіскації заморожених російських активів", - зазначив прем'єр України.

Також посадовці обговорили теми економічної співпраці, зокрема питання доступу України до ринків і торгівлі. Ще однією темою стало можливе звільнення від мит української сталі.

"Маємо послабити здатність агресора виготовляти нові ракети й дрони. Якісне застосування санкцій — надзвичайно важливий напрям протидії російській зброї. Окремо наголосив на потребі конфіскації заморожених російських активів", — написав глава українського уряду за результатами зустрічі.

Нагадаємо, сенат США підтримав законопроєкт про міжнародну допомогу на суму 95,3 мільярдів доларів, який передбачає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню. Про це повідомляє видання The Guardian.

Як писали "Ми-Україна" раніше, чеська ініціатива з отримання боєприпасів для України може доставити 1,5 мільйона артилерійських снарядів протягом року. Про це повідомило видання Bloomberg.

Головне