Ще дві країни готові передати Україні 14 танків Leopard 2, - ЗМІ

Ще дві країни готові передати Україні 14 танків Leopard 2, - ЗМІ

Україна може отримати ще 14 одиниць бойових танків Leopard 2 від своїх західних партнерів. Зокрема, Данія і Нідерланди профінансували купівлю танків, які будуть поставлені компанією Rheinmetall.

Про це повідомило видання Handelsblatt. Як зазначається, для України ця підтримка, ймовірно, стане важливим знаком, адже перші бойові танки німецького виробництва, як стверджується, було пошкоджено під час наступу, що триває.

За словами анонімних джерел, контракти на нову поставку танків уже було підписано. Данія та Нідерланди виділили загалом тризначну суму в кілька мільйонів.

Крім того, уряд Німеччини, який має схвалити експорт військової техніки, також брав у цьому участь.

Перші бойові танки мають бути поставлені Збройним силам України у січні 2024 року. При цьому всі 14 танків мають бути поставлені до кінця наступного року. До того часу Rheinmetall відремонтує Leopard 2 з позначенням типу A4, які оборонна компанія забрала із запасів різних держав-користувачів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Білий дім готується схвалити постачання Україні танкових боєприпасів зі збідненим ураном. Про це у вівторок, 13 червня, від офіційних осіб з адміністрації президента США Джо Байдена дізналась The Wall Street Journal. Цьому передували кількатижневі внутрішні дебати. Очікується, що відповідне рішення буде прийнято вже цього тижня.

Данія відправить Україні боєприпаси на чверть 250 млн данських крон (36 млн доларів). Країна передасть снаряди за запитом української влади.

Головне