Ще понад 1,5 тисячі військових підготує Латвія до кінця року, – Міноборони

Ще понад 1,5 тисячі військових підготує Латвія до кінця року, – Міноборони

Ще понад 1,5 тисячі військових підготує Латвія до кінця року. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Країна тренує українських військових за такими напрямами, як базова загальновійськова підготовка, підготовка лідера "офіцер - сержант", сапер, стрілець та інші.

У 2023 році обсяги підготовки за участі Латвії збільшились більше ніж учетверо.

Міноборони зацікавлене у продовженні підготовки українських військових латвійськими інструкторами.

"Пропонується у 2024 році за участі Латвії провести підготовку орієнтовно 96 командирів відділень та 360 бойових медиків", – зазначив Микола Губень.

Нагадаємо, керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталя Гуменюк запевнила, що з її карʼєрою все добре, вона просто була переведена в інше відомство. Про це вона розповіла в інтервʼю "Ми-Україна". 

"Безпосередньо, що стосується мене особисто, можна навіть зовні помітити, що зміни відбулися. Якщо говорити про кар'єру, з кар'єрою все добре, я продовжуюь військову службу. Але тепер в складі Збройних сил України. До цього я була офіцером Державної прикордонної служби, служила в морській охороні і носила звання капітана першого рангу. Відповідно до безпосереднього застосування в бойових умовах було доцільніше мені проходити службу далі в Збройних силах", - зазначила Гуменюк.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на початку грудня з'явилася інформація про те, що у керівництві пресслужби Сил оборони Півдня змінилося керівництво. Зокрема йшлося про те, що Наталія Гуменюк більше не буде виконувати обов'язки начальника Об’єднаного координаційного пресцентру. Згодом вона заперечила цю інформацію і сказала, що журналісти не правильно її зрозуміли.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.