Ще дві країни розширили санкції проти рф та Білорусі, - Андрій Єрмак

Ще дві країни розширили санкції проти рф та Білорусі, - Андрій Єрмак

Ще дві країни розширили санкції проти рф та Білорусі у сфері експорту та спроб країни-агресорки обійти обмеження. Йдеться про Тайвань та Південну Корею.

Про це повідомив очільник Офісу президента України Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі.

Зокрема, Міністерство економіки Тайваню розширило список заборонених товарів для росії та Білорусі. Це необхідно для запобігання використанню високотехнологічних товарів тайванського виробництва  у військових цілях країни-агресорки. Таким чином під обмеження потрапили обладнання для виробництва напівпровідників. У їхньому виробництві Тайвань є світовим лідером. Крім того, у переліку є низка хімічних речовин та медикаменти.

"Це яскравий приклад єдності світових партнерів у підтримці санкційних обмежень. Вони синхронізуються, і це дозволить протидіяти обходу санкцій рф", - прокоментував керівник ОП.

За його словами, уряд Південної Кореї також вирішив посилити експортний контроль проти росії та Білорусі. Країна розширила список товарів, на які тепер будуть поширені обмеження в експорті. Так, було додано ще 682 товари. Вони будуть заборонені до постачання до рф та Білорусі. У переліку присутня важка будівельна техніка, акумуляторні батареї, авіаційні компоненти та інші товари.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Рада національної безпеки та оборони України за матеріалами Служби безпеки затвердила економічні санкції проти 185 юридичних та фізичних осіб. Обмеження стосуються тих компанії, що ведуть господарську діяльність на тимчасово окупованих українських територіях Криму та Запорізької області. 

Головне