Ще дві країни приєдналися до комюніке Саміту миру: головне зі звернення Зеленського

Ще дві країни приєдналися до комюніке Саміту миру: головне зі звернення Зеленського

Президент Володимир Зеленський оголосив про ще два нових приєднання до комюніке Саміту миру - Антигуа і Барбуда.

Про це він сказав під час свого звернення 19 червня.

Розширилося представництво на Американському континенті, зокрема у Латинській Америці. Тепер офіційно до комюніке приєдналася Організація американських держав, що об'єднує країни обох Америк, Північної та Південної, а також острівна держава Антигуа і Барбуда.

"Увесь світ ми сприймаємо як рівних, і в цьому – наша ідеологічна відмінність від росії в міжнародних відносинах. Ми поважаємо кожну націю, розраховуємо на кожен голос у співпраці між народами. Саме так побудований Статут ООН – щоб усі держави мали значення", — зазначив глава держави.

За словами президента України, "Путін бажає, щоб значення мали тільки він або ті, кого він визначить. Це колоніальний погляд на світ, який ми разом з усіма партнерами повинні зламати".

Формат Саміту миру, комюніке та підготовчої роботи до другого Саміту гарантує справедливе ставлення до кожної нації та держави, зокрема до України, підкреслив Зеленський.

Президент нагадав, що зустрівся з маршалком Сейму Республіки Польща. Під час зустрічі вони обговорили захист України від російських ударів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Генштабі назвали напрямок фронту, на якому найбільше боєзіткнень.

Головне