Шантажував 3500 дітей: ірландця довічно засудили за сексуальне насильство в інтернеті

Шантажував 3500 дітей: ірландця довічно засудили за сексуальне насильство в інтернеті

У Північній Ірландії чоловіка засудили до довічного ув'язнення через шантах та сексуальне насильство проти десятків неповнолітніх у кількох країнах. Одна з жертв у США покінчила життя самогубством через погрози.

Про це повідомляє ВВС.

26-річний Александр Маккартні представлявся в інтернеті "дівчинкою-підлітком". Пізніше маніпулював дітьми, щоб вони надсилали йому свої оголені зображення.

Згодом жертвам погрожували, аби ті надсилали йому непристойні зображення та відео, змушуючи їх брати участь у розпусних, а інколи навіть небезпечних сексуальних актах. У разі відмови Маккартні погрожував викласти фото в інтернет чи розкрити їх друзям і родинам жертв.

Отриманими зображеннями чоловік ділився з іншими педофілами. Також він використовував фото попередніх жертв, щоб прикидатися ними у спілкуванні з новими. Загалом він переписувався приблизно з 3500 дітьми віком від 10 до 16 років з понад 30 країн.

Чоловік використовував популярні соцмережі - Snapchat, Instagram та Kik. Загалом він визнав 185 звинувачень стосовно щонайменше 70 неповнолітніх у кількох країнах. За словами прокурорів, справа була настільки масштабною, що вони не встигали охопити всі тисячі обвинувачень.

Багато дітей боялися розповідати батькам про пережите, тому деякі злочини вдалося виявити лише після доказів, які правоохоронці знайшли на пристроях Маккартні.

Одна з його жертв, 12-річна Сімаррон Томас зі США, наклала на себе руки під час чату у травні 2018 року, в якому він погрожував їй та примушував до сексуальних дій. Чоловік навіть вимагав від дівчинки залучити свою молодшу сестру, але та відмовилася і сказала, що вб’є себе. Через 18 місяців її батько вчинив самогубство. Лише через три роки правоохоронці з’ясували, що Сімаррон вбила себе під час онлайн-дзвінка Александра Маккартні

Уперше поліції стало відомо про ймовірні незаконні дії чоловіка в 2016 році, коли його заарештували за непристойні знімки дітей на його девайсах. Оскільки постраждалих не вдалося встановити, ірландця випустили під заставу.

"Підсудний був безжалісний. Він проігнорував численні можливості зупинитися і благання про помилування. Він брехав і брехав, а потім знову брехав. Справді важко придумати сексуально відхиленого, який представляє більший ризик, ніж цей підсудний", – сказав суддя.

Суд призначив йому довічне ув’язнення. Щонайменше 20 років він має відбути у в'язниці, перш ніж його можна буде розглянути для умовно-дострокового звільнення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни впроваджують для дітей на ТОТ уроки, на яких вчать вбивати.

Головне