"Шахтар" створить футбольну команду військових з ампутаціями

Футбольний клуб "Шахтар" оголосив про створення футбольної команди для військових з ампутаціями. Про це повідомив генеральний директор клубу Сергій Палкін.

Планується, що на першому етапі до команди увійдуть 20 гравців та наставник, які проводитимуть регулярні тренування в Києві та Щасливому (Київська область).  У майбутньому передбачена участь команди в змаганнях, у тому числі – європейських.

Сергій Палкін наводить цифру 50 тисяч військовослужбовців, які мають ампутації.

"Адаптивний футбол — поширена практика в усьому світі. Як соціально відповідальний клуб ми прагнемо створити всі умови для того, щоб герої, які віддали своє здоровʼя, захищаючи країну від ворога, могли повернутися до нормального та активного життя", — написав гендиректор.

Нагадаємо, за добу на фронті відбулося 105 бойових зіткнень між Силами оборони та російськими загарбниками, зокрема на Авдіївському напрямку відбито 38 атак. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

 

Як писали "Ми-Україна" раніше, команда Save Ukraine повернула з окупованих територій три родини з чотирма дітьми. Про це повідомив очільник організації Микола Кулеба.

В одній родині було двоє дітей — Женя та Мілана. Їхні батьки втратили бізнес, бо не схотіли брати російські паспорти, оформлювати магазин за російськими законами.

Головне